NIEUW: een laadpaal voor elektrische auto's

Over Spraelandhof

Over ons

Wij zijn Diny en Iris, moeder en dochter en trotse eigenaren van Spraelandhof. Diny is in 2012 gestart met het groepsverblijf en B&B, en sinds 2018 is Iris bij het bedrijf ingestapt. De jarenlange ervaring in de zorg van Diny en de horeca achtergrond van Iris maakt dat we met veel liefde en aandacht voor onze locatie en gasten zorgen.

De positieve ervaringen van gasten en vele complimenten op onze accommodatie maken ons trots op het moois dat we in Oostrum hebben neergezet. Wij hopen ook u snel te mogen verwelkomen!

Gebouw

Spraelandhof is in 2012 geheel nieuw gebouwd, speciaal ontworpen als groepsaccommodatie, Bed & Breakfast en locatie voor vergaderingen. Het gebouw ziet er wellicht van buiten oud uit, maar dit komt omdat er gebruik is gemaakt van bouwmaterialen van een gesloopte boerderij in de omgeving, van meer dan 100 jaar oud.

Hierdoor kon er een authentieke uitstraling aan de buitenkant gerealiseerd worden, en een hedendaagse inrichting en techniek aan de binnenkant. Zo draait onze verwarming bijvoorbeeld op houtkorrels en verwarmen wij het douchewater door middel van zonnecollectoren.

Ons gebouw is voorzien van een Energielabel A.

Waar komt onze naam vandaan?

De naam Spraeland stamt van de hier nabij gelegen burcht, Kasteel Spraeland, die in 1450 reeds een ruïne was. Er zijn door de jaren heen veel verschillende families geweest die over de ‘Heerlijkheid Spraeland’ en het nadien geheten Landgoed Geijsteren hebben geheerst. Het glas in lood boven onze voordeur bevat de 4 familiewapens van deze heersers. Dit hebben wij speciaal laten maken om deze families te herdenken.

  • 1e wapen: familie Van Broekhuizen (1374-1465)
  • 2e wapen: familie Van Eyll (1465-1590)
  • 3e wapen: familie Van Schellaert van Obberndorf (1590-1804)
  • 4e wapen: familie Von Weichs zur Wenne (1804-heden)

Alleen de kleine heuvel waarop dit kasteel ooit stond, is nog zichtbaar tussen de bomen aan de Spralandweg.